Авто крос Криводол

  На 23 и 24-ти август на трасето в град Криводол се проведоха 9ти кръг от надпреварата в автокроса и 4ти от рали кроса.  Организаторите ни посрещнаха с нова трибуна за зрителите изградена на 2 тераси с място за бира, кебапчета, паркиране и разбира се публика.

За авто крос надпреварата технически преглед преминаха 12 автомобила в клас до 1600 куб.см и 9 в големия клас.

Състезателният ден започна със свободната тренировка на бъгитата по добре намокреното трасе. След опознавателните тренировки в двете дисциплини състезателите в авто кроса излязоха за официалната си тренировка. В клас до 1600 първи е Галин Георгиев от Търговище Авто, следван от фаворита Иван Върбанов – Тони Старт и съотборникът му Георги Кърджиев.

При големите най-добро време даде Сашо Атанасов от Старт Н Криводол, въпреки че през седмицата при демонстративна езда за заснемането на рекламен клип остава без спирачки при висока скорост в първия завой след старт финалната права и се претъркулва няколко пъти. За щастие поражения е имало само по автомобила.

Поради паралелното провеждане на двете състезания светлата част на съботния ден не стигна да се кара и предвидения първи тур в автокроса.

Вторият ден от надпреварата започна с квалификационен тур 1 за бъгитата. В първата квалификационна серия станахме свидетели на ожесточена борба между първите трима, които се събраха в по-малко от 2 сек., като времената им отредиха 6то, 7мо и 8мо място. От втората серия излезе победителят в тура (и сочен за вероятен такъв в състезанието) Иван Върбанов, а подгласникът му Деян Йорданов от Търговище Ауто бе в последната серия. В тази серия, въпреки усилията на механиците му, Калин Кирилов не успя да стартира.

Надпреварата в тура при машините над 1600 кубика бе спечелена от Христо Александров – Димитров и синове с разлика от над 3 сек. пред Сашо Атанасов и Владо Трайков.

Най интересното в Тур 2 беше рестартирането на старта при малките автомобили поради неясни обстоятелства. Без наличие на фал старт някой по трасето размахал червен флаг и състезателите кротко пристигнаха готови отново да стартират. Това повиши напрежението и предизвика грешка на Галин Георгиев и отново повтаряне на старта. В крайна сметка победител във втори тур при машините до 1600 кубика стана Красимир Шишков. В другия клас първи завърши отново Христо Александров, а Владо Трайков и Сашо Атанасов си размениха местата. 

В трети тур Сашо Атанасов беше първи с време по-добро от това на победителя в предния тур Христо Александров, който предпочете да не стартира. При малките Иван Върбанов отново даде заявка за победата в състезанието като направи преднина повече от 6 сек. на втория Андрей Колев.

 

Финалната гонка в клас до 1600 куб. см. бе рестартирана заради прибързаното стартиране на фаворита Иван Върбанов, който застана на последна редица. Нещастието го преследваше и той получи технически проблем, който го прати на последното 8мо място. Победител стана Георги Кърджиев – Тони Старт с Хонда, втори съотборникът му Пламен Петров с машина ФВ, а трети на стълбичката се качи състезателят на Старт Н Криводол Андрей Колев с машина с двигател от мотор Ямаха.

При големите от първа редица стартираха Христо Александров, Сашо Атанасов и Владо Трайков. Невероятно старт за Христо и Сашо, които веднага се откъснах от останалите. Победител стана пилотът на Димитров и синове – Христо Александров, а Сашо Атанасов – Старт Н остана втори. Третото място е за друг ветеран в спорта – Тодор Кърджиев – Тони Старт, като така баща и син се качиха на стълбичката в двата класа.

 

Advertisements

4 thoughts on “Авто крос Криводол

  1. Кратко обяснение:
    Бях помолен от един приятел да драсна няколко реда за провелото се в Криводол състестезание, които да публикува на неговия сайт BGRally. Няма проблем. Направих го.
    После Вили ми подхвърли да ги пусна и тук. Реших се. На някого може да му е интересно и какво се е случило на състезанието, а не само коя какво съм шлапял с мухобойката.

  2. има ли някои прорамата за 2009 г.на автокроса. ако е възможно да ми я изпратите.благодаря ви предварително

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s