Автокрос Попово 2008

 Понеже забелязах небивалия интерес от ваша страна към темите ми от бъгитата (ха, ха – това е самоирония) реших да пусна още един пост… да поизчистя паяжините.  

 

На 30 и 31 август със изключителното съдействие на кметството на село Садина се проведе 10-ти кръг от националния шампионат по автокрос Попово 2008.

Технически преглед под орехите преминаха 9 автомобила в малкия клас и 8 в големия. На поляната пред къщата на един от участниците – Неделчо Русев, състезателите бяха разпънали боксовете, а техни фенове нощуваха на палатки. Спортните комисари се грижеха да поддържат пистата наръсена с вода. Един от комисарите дори провери дали случайно в цистерната няма риба, която да запушва дюзите.

            В свободната тренировка физическият домакин на състезанието Неделчо Русев поради технически проблем прибра автомобила си в бокса и до края на първия състезателен ден не го видяхме повече на терена. Първата част на официалната тренировка ще се запомни със спортсменската проява на трикратния шампион на България Тихомир Трънков и каращия в следващата серия Краси Шиков, които бързо реагираха и помогнаха на конкурента си Иван Върбанов, чиято машина изгасна на старта. Проблеми и за Андрей Колев – той се прибра в бокса без предно ляво колело. Едната серия при малкия клас беше изцяло от пилоти на Тони Старт, които не записаха участие във втората част на официалната тренировка.

В края на деня дойде време и за първи квалификационен тур. След тренировките се оказа, че има проблеми и за машините на Иван Върбанов – Тони Старт, който със скъсано каре и останал само един двигателен мост завърши не в челното класиране на тура, а русенецът Бойко Янков въобще не можа да стартира. Лош късмет отново и за номер 13 – Андрей Колев, който спука задна дясна гума. Фал старт на Димитър Калев от Тони Старт го размина с второто място в тура и го прати 3 позиции назад. Първи тур за големите стартира с едно хубаво сбутване след което Владо Трайков – Димитров и синове се откъсна, а зад него станахме свидетели на борба за второто място между Тодор Герганов и Христо Александров като състезателят на Етър Рейсинг успя да запази позицията си. Във втората серия Сашо Атанасов – Старт Н Криводол необезпокояван водеше битка само с времето. Тодор Кърджиев имаше проблем с предавките и беше затворен с обиколка като в края на бягането Димитър Тотев не можа да го избегне и го подпря. По залез водачеството в малкия клас държеше Пламен Петров – Тони старт, а при големите Владо Трайков.

            В неделя сутринта първи на трасето с готовност за старт на тур 2 излезе Краси Шиков от Тони Старт, а Иван Върбанов закъсня и в крайна сметка не стартира в този тур. Бойко Янков изглежда не беше успял да изчисти проблемите със скоростите още от официалната тренировка и затвори единствено първата обиколка в този тур. В първата серия с перфектен старт Краси Шиков се откъсна напред и даде най-добро време като си запази второ място в класирането от тура. Първото е за Диян Йорданов – Търговище Авто, който остави зад себе си интригата между Андрей Колев и Георги Кърджиев. Положението се напече дотолкова, че в края на гонката двамата се бяха изравнили, удариха се, но Андрей Колев успя да запази позицията на втори в серията и трети в тура. При големите машини Владо Трайков стартира най-добре, но отново проблеми в машината го накараха да прекрати в първата обиколка. В този тур за радост на публиката излезе и Неделчо Русев с адско тракане в мотора. Това му позволи да направи само половин обиколка преди биелата да пробие дупка повече от 10см в блока на двигателя. Победата взе Сашо Атанасов с убедителна преднина пред Христо Александров.

  В трети тур победата взе Краси Шиков, оставяйки зад себе си Диян Йорданов. Забележително шоу ни предоставиха Пламен Петров и Димитър Калев, което завърши с грешка на Митко и излитането му в нивите. При старта на втората серия станахме свидетели на удар между автомобилите и след разнасянето на праха се забеляза Бойко Янков пропаднал в дупка. При големите в този тур стартираха само трима – един в първа серия и двама във втората. Без проблеми Христо Александров си взе едната точка пред Анатоли Петков от Джордан Рейсинг и Димитър Тотев – Елена Тийм Бургас.

            Атрактивен финал в малкия клас. Единствено не стартира Бойко Янков. След мъжка битка Пламен Петров прибра машината в закрития парк само с 2 затворени обиколки и скъсана рейка, Георги Кърджиев получи повреда и направи само 5 от 8те обиколки. Късметът на Андрей Колев за преден път този уикенд му изигра лоша сега и той премина финалната линия с бутане на своя автомобил. Първите трима при малките:

1  59 ВЪРБАНОВ ИВАН     ТОНИ СТАРТ              СЕАТ

2  16 ЙОРДАНОВ ДИЯН     ТЪРГОВИЩЕ АУТО          ВАЗ 2106

3  97 ШИКОВ КРАСИМИР    ТОНИ СТАРТ              ВАЗ

 

      При големите изненадващо на старта поведе пилотът на Етър Рейсинг – Тодор Герганов, а до петата обиколка плътно го следваше Христо Александров. От битката за първото място се отказа Сашо Атанасов, който караше с един задвижващ мост и изключен анти лаг за да не товари машината.

1   5 АЛЕКСАНДРОВ ХРИСТО  ДИМИТРОВ И СИНОВЕ    ЛАНЧА          

2  35 ГЕРГАНОВ ТОДОР      ЕТЪР РЕЙСИНГ         АУДИ           

3   8 КЪРДЖИЕВ ТОДОР      ТОНИ СТАРТ           ЛАНЧА          

Под орехите
Под орехите
Advertisements

16 thoughts on “Автокрос Попово 2008

 1. Че си ходил до нашия край – хубаво, че си снимал любимите ми орехи – похвално, но друго ме вълнува. Докато пътуваше натам и обратно дълбок алтов глас насочваше ли те в правилната посока или с други думи – хвана ли си ново ел. гадже??? 😉
  Ако догодина пуснат риба в цистерната, ще привлечете и рибарите в Садина. 😛

 2. Сянката се май услажда и на бъгитата.Има разграничение при малките и големите. Едните карат ВАЗ, а другите Ланчи и Ауди. Защо така? А, и аз искам да знам за красивият женски глас. Имаш ли ново гадже или не? 😉

 3. Габи, снимки колкото искаш… само да има кой да ги показва 😉

  Второто Вили – ладовите двигатели са с кубатура под 1600 куб см – затова са в малкия клас. И обърни внимание, че обсъждаме само електронни гаджета тук 😉 Ето защо: GPS Навигация…или Къде отиде електронното ми гадже?

  Първото Вили – нямаше навигация. Затова пък, докато пътувах натам и обратно дълбок басов глас ме насочваше. Веднъж се наложи да спра да гледам и аз картата.

 4. Е, да де. Само за електронни гаджета става въпрос. Знам и помня даже какво коментирахме. И все пак гадже имаш ли или да ти търсим? Ние с Другото Вили ще се справим по адашки. Нали, адаш! 😉 😉

 5. Сериозно ме объркахте да знаете – вече нямам никаква идея за електронни или реални гаджета говорите. По-добре да не разчитате на мен за тези неща, че току виж съм започнала да търся момиче от плът и кръв на име Nokia. 😉

 6. E,не ни беше целта да се объркваме, но .. Случва се, няма нищо. Както четеш, адаш количеството е водещо, но ние ще търсим качество. А има ли го? 8) 8) Орехите все повече ми харесват. 🙂

 7. Много ти благодаря за информацията, ама някой е пропуснал да каже на организаторите, че тогава сина ми има рожден ден. А за ел. гадже, казвай, ще намериме 🙂 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s