Автокрос Герман 2008

  Днес на трасето в близост до Германския манастир старира 11ти кръг от шампионатa по автокрос. На старт се явиха 11 автомобила в клас до 1600 куб. см. и 9 в клас до 4000. 

 

Изненадващо при големите взе участие бъгито на Лъчо Исаев. То се управлява от Златин Басмаджиев, който на тазгодишното рали Сливен стана победител в N/2 като навигатор на Христо Христов. Повреда в съединителя още в свободната тренировка му попречи да кара до края на деня. По правилник утре той може да стартира с решение на спортните комисари.

 

Най-добри времена в първата част на официалната тренировка дадоха Иван Върбанов – Тони Старт при малките и Владо Трайков – Димитров и Синове при големите. И двамата обаче не стартираха във втората част и в Квалификационен тур 1.

 

Във втората част на официалната тренировка Веньо Венков – Димитов и Синове успя да се включи и да направи 4 обиколки, но остана последен. Най-успешна тренировката се оказа за Пламен Петров – Тони Старт, който мина 2 места напред и се нареди на 5та позиция. При големите същото направи пилотът на Джодан – Анатоли Петков, изпреварвайки Тодор Герганов и Христо Александров се класира трети след Димитър Митков.

 

 

  Технически проблеми накараха част от състезателите да поискат отлагане на Тур 1 за неделя. След кратко заседание на организаторите и спортните комисари се взе решение за спазване на предварителната програма, тъй като не е задължително участието и в 3те тура. Общо в края на деня не стартираха 5 автомобила в двата класа.

Така при малките победител в Квалификационен тур 1 е Пламен Петров, следван от Андрей Колев – Старт Н и Георги Кърджиев – Тони Старт.

 

 

  Времето си направи лоша шега и веднага след стартирането на последните участници в Тур 1 на трасето се изля силен дъжд. Това затрудни адски много пилотите защото всички караха с гуми за сухо и се наложи да се борят с машините си по разлигавеното трасе. Така в големия клас пилотите се подредиха в следния ред: първи Тодор Герганов от Етър Рейсинг, втори Димитър Митков – Тони Старт, трети Сашо Атанасов – Старт Н. Наказанието за фал старт на ветерана Тодор Кърджиев не указа влияение върху 5тата му позиция.

 

За всеобща изненада като компетентна публика се забелязваха известните в автомобилния ни спорт фамилия Рангелови… може би заради роднинските връзки с организатора тук.

Advertisements

2 thoughts on “Автокрос Герман 2008

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s