Автокрос Герман 2008 – ден 2

  Вторият ден стартира с кал по трасето край Герман.

  В квалификационен тур 2 първи стана Андрей Колев, като в серията си бързо се откъсна и практически се бореше само с времето. Победителят от другата серия – Димитър Калев стартира от 4та позиция, но още в първата обиколка поведе колоната. В крайна сметка остана трети в тура. Иван Върбанов беше решил част от проблемите на машината си и стартира, но завърши 5ти, а победителят от Тур 1 – Пламен Петров едва седми. Технически проблеми попречиха на Краси Шиков и Бойко Янков да затворят пълен брой обиколки.

  В големия клас първата позиция грабна Владо Трайков. В серията си той беше преследван от Христо Александров и Димитър Митков, който пък след удар забави темпото. В другата серия първото време на Сашо Атанасов му стигна само за 3та позиция в квалификациония тур, а подгласникът му Иво Димитров от клуба домакин остана пети.

 

 

  За съжаление нощта не стигна на екипа на Златин Басмаджиев и дори помощта  на Лъчо Исаев не беше достатъчна за отстраняване проблемите по машината. Награда за атрактивност в този тур може да се присъди на Тодор Герганов – Етър Рейсинг, който след серия от пируети остана шести в тура.

 

 

  В трети квалификационен тур Иван Върбанов с голяма разлика пред втория Диян Йорданов подаде заявка за спечелване на състезанието и разбира се на шампионата. Тук не стартира единствено Андрей Колев, който си беше осигурил  добри точки за стартовата решетка на финала.

 

 

  Истинско шоу за публиката обаче направиха големите машини. След даване на старта, с малко чужда помощ, Владо Трайков се преобърна. Мигновената реакция на съдии и ръководство рестартира серията с развяване на червени флагове по трасето. Технически проблем попречи на Александър Атанасов да излезе за подновяването на старта. Не без проблем мина втория старт и за Владо, който загуби задна дясна полуоска и кара така до края на състезанието. Водачът в тази атрактивна серия Иво Димитров получи дефект в предавките. Той веднага бе усетен от следващия го Анатоли Петков, който не пропусна възможността да го атакува. В крайна сметка Иво устоя на натиска и закъса чак след карирания флаг. Първи и втори в тура станаха Христо Александров и Тодор Герганов от втората серия, където Димитър Митков не успя да затвори обиколка.

 

 

Финалът при малките бе спечелен с голяма преднина от Иван Върбанов – Тони Старт, който с тази си победа стана шампион за годината. Честито! Втори се класира Андрей Колев – Старт Н Криводол, трети остана Красимир Шиков – Тони Старт.

При големите след финал с непрекъсната смяна на позициите най-високо на стълбичката се изкачи Христо Александров – Димитров и синове, следван от Димитър Митков – Тони старт и Тодор Герганов Етър рейсинг.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Автокрос Герман 2008 – ден 2

  1. Off topic:
    Почти съм сигурна, че ще доживея да прочета нов пост в блога, но предвид напредналата ми възраст, започнаха да се прокрадват известни съмнения. Незаангажирани музи под път и над път – просто забърши една и сядай да пишеш. 🙂

  2. Вили, развесели ме 🙂
    Не бой се. Млада си, ще доживееш следващия ми пост. Тази седмица пътувам, евентуално следващата съшо и после се кротвам. И като си оправя всичката бъркотия вкъщи… ще седна да видя да понапиша нещо. Дано има нещо интересно за писане 😉
    Хайде, до скоро 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s