Шумът около Боби Цанков

Вчера новина на деня беше убийстовото на „радиоводещия и автор на криминални романи Боби Цанков”. И за какво ли е бил разстрелян? Едва ли е заради това, че е радиоводещ. За това не го биваше… въпреки, че всичките шофьори на култовата автобусна линия 88 го слушаха. Сутрин и вечер. С изключние на един, който пускаше z-rock. Шапка му свалям – не е лесно да си вълк сред овце.
Също така не вярвам да са го опушкали заради криминалните му романи. Признавам, че идея нямам каква им е литературната стойност, ама те и онези на Христо Калчев нямат такава, а издъниха кочината от продажби. Защо не вярвам ли? Ами защото, освен малките деца, вече и предполагаемите герои на тези романи се досещат, че ако гръмнеш този, който е нарекъл педал, значи потвърждаваш присъдата.
Та така… Не вярвам да са го гръмнали нито защото (не може да) води радиопредавания, нито защото (не може да) пише криминални романи. Ама и не ме интересува защо.
От друга страна ми е интересно защо след като толкова хора го съдят, не е осъден. И защо НСО си го пази като свой. Но най-вече ме изумява това:

„ На мястото на тежкото престъпление пристигнаха градският прокурор на София Николай Кокинов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и други висши служители на прокуратурата и МВР.”

(БГНЕС)
Да му отдадат почит ли?

Реклами

12 thoughts on “Шумът около Боби Цанков

 1. И на мен ми се въртят същите въпроси в главата…
  Но главният за мен е: кой има полза от тези „извънредни“ предавания, размахване на книгата му и цялата тази шумотевица! 😉

 2. Ако на един човек му е чиста душата с бодигарси ли ще ходи. А доколкото знам с много пари е завлякал хората. За какво ли ме са? Цялата ни държава е като в Ада. Никой нищо не знае защо те пари под дупето и кой поддържа огъня.

 3. Отрепка, крадец, измамник и кой знае още какво, а какъв само шум се вдига около него. Не знам кой изобщо се интересува от него, за това спирам да говоря.

 4. Скоро не бяха убивали някоя мутра и може би заради това медийния интерес е особено засилен. Надявам се, че вече утрешните вестници и новини само ще го споменават и бързо, бързо ще го забравим.

 5. Кратко и ясно, драги приятелю!
  Вили, май не познахте! Сагата продължава – сега се издирва „втория поръчител”, после ще излезе, че не поръчали, а пожелали само, и т.н.
  И през всичкото време я във Financial Times, я в други такива ще хвалят правителството за сериозните усилия в борбата с престъпността. 😉
  Накрая може да има и „Съдът ги пуска.” 🙂

 6. „За първи път той ми се обади през ноември, че получил заплахи на един светофар.“, обясни Кокинов.
  в. Дневник

  Я как ставали нещата. Заплашват те на светофара и звъниш директно на главния прокурор. После приятелство, целувки…

 7. Нещата между т.нар. организирана престъпност и официалната власт у нас са така здраво уплетени, че практически няма как да мислим за едното, без да се сетим за другото. Симбиоза пълна, „Явор и калина“ от песента и тъй натаък. Колкото до онзи нещастник – бушон, според мен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s